Nutella dyniowa

4 (1 ocen)

  • 60 min

Kolejna odsłona zdrowszej wersji czekoladowego kremu na bazie dyni. Mój syn z zadowoleniem stwierdził, że smakuje jak prawdziwa nutella.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg pure z dyni pieczonej
    250 g cukru
    2 cukry waniliowe
    1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
    4-5 łyżek czubatych kakao
    150 g mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Puree

Nutella dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pure z dyni gotujemy z cukrami przez około 20 minut.
  • 2. Dodajemy mleko skondensowane, kakao, dokładnie mieszamy.
  • 3. Po 15 minutach dokładamy połamaną mleczną czekoladę. Jeżeli chcemy użyć gorzkiej wystarczy 100 g.
  • 4. Kiedy masa dyniowo- czekoladowa uzyska pożądaną przez nas gęstość, przekładamy ją do słoików. Pasteryzujemy przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Dynia Kakao Mleko Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować