Awokado z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Doskonałe na kolację we dwoje, na lekką przekąskę.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szt awokado
    200 g mrożonych krewetek koktajlowych
    sok z cytryny
    pół łyżki białego octu winnego
    gałązki koperku
    kapary
    Sos : 1 łyżka majonezu
    pół łyżeczki koncentratu pomidorowego
    25 ml whisky
    pół łyżeczki musztardy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Awokado z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Awokado z krewetkami 1. Sos: wymieszałem musztardę z majonezem na jednolity aksamitny krem. Dodałem koncentrat pomidorowy, whisky i wszystko delikatnie wymieszałem.

    Awokado przekroiłem na połówki, usunąłem pestki, miąższ mocno skropiłem sokiem z cytryny. Część miąższu ostrożnie wydrążyłem łyżeczką.

    Krewetki zalałem wrzątkiem, pozostawiłem kilka minut, a następnie odsączyłem na sicie, przełożyłem do miseczki, skropiłem octem, dodałem kawałki wydrążonego awokado, doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Napełniłem sałatką awokado. Całość polałem sosem, udekorowałem kaparami i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować