Aromatyczny dip curry

4.5 (151 ocen)

  • 10 min

Dip na bazie keczupu, z dodatkiem curry pięknie pachnie i wyśmienicie smakuje. Ja podaje go na ciepło np. do mięs, gołąbków

  • 10 min

Składniki:

  • 1 mały keczup
    1 łyżeczka curry
    sól, pieprz
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Aromatyczny dip curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Keczup wlewamy do garnka lub na patelnie, dodajemy przegotowaną wodę i łączymy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem i curry. Gdy się zagotuje ściągamy z gazu i podajemy.

Porady

Wody można dać mniej lub więcej, w zależności od tego, jaką chcemy uzyskać konsystencje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować