Arbuzowy jeż

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

jest to doskonała i zdrowa przekaska

  • 30 min

Składniki:

  • -1 duży arbuz
    -wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Arbuzowy jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przecinamy arbuza na pół.Wydrążamy łyżka paryska lub łyżką do lodów kulki z obydwóch połówek arbuza,odkładamy na talerz.Jedna z połówek odwracamy wypukłą strona i kładziemy na talerzu.Na wykałaczki nabijamy kolejno kulki i wbijamy w zieloną skórkę arbuza tak żeby powstał nam jeż taki jak na zdjęciu.

Porady

Najlepiej wbijać wykałaczki blisko siebie.Wtedy jeż będzie wyglądał jeszcze lepiej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować