Arbuzada

4.5 (169 ocen)

Latem trzeba sporo pić, a że można też kupić najlepsze arbuzy to w łatwy sposób można to połączyć. Dlatego chcę Was zachęcić do zrobienia takiego napoju.

Składniki:

  • 0,5 kg dojrzałego arbuza (bez skórki)
    1 łyżka soku z limonki
    1-2 łyżki miodu wielokwiatowego
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Arbuzada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z arbuza usuwamy pestki i pokrojony w mniejsze kawałki wrzucamy do naczynia z blendera kielichowego. Dodajemy sok z limonki, miód i miksujemy na najwyższych obrotach. Przelewamy do szklanek i podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.

Porady

Najlepiej żeby arbuz był mocno schłodzony, wtedy arbuzada jest bardziej orzeźwiająca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować