Arbuzada

5 (155 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo orzeźwiający napój, idealny na upalne, letnie dni ;)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1/4 szklanki wody
    • 2-3 łyżki cukru (lub innego słodzidła)
    • pół soki z limonki
    • 1kg arbuza
    • łyżeczka startego imbiru
    • kostki lodu
    • listki mięty do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Arbuzada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy razem wodę z cukrem przez około 5minut, pozostawiamy do ostygnięcia. Kroimy arbuza na mniejsze kawałki, wkładamy do wysokiego naczynia, dodajemy imbir, sok z limonki, całość blendujemy. Następnie przecieramy wszystkie składniki przez sitko, dodajemy wodę z cukrem. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na około godzinę. Podajemy z kostkami lodu oraz listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować