Ciasto Ajerkoniak

4.5 (196 ocen)

  • 50 min

Przepis powstał jednej niedzieli na szybkie ciasto:)Wyszło bardzo smaczne:)

  • 50 min

Składniki:

  • Upiec biszkopt z 4jaj
    Masa:
    opakowanie serka mascarpone
    śmietanka kremówka 36% pół litra
    cukier puder do smaku
    ajerkoniak do smaku
    ze 4 łyzki masy kajmakowej
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ajerkoniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. śmietane ubic dodac serek i reszte skłądników.
    Gdyby czasem wydawało sie Wam ze masa jest zbyt rzadka mozna dolac rozrobiona zelatyne wtedy zgestnieje,

    Na biszkopt badz herbatniki wylac mase na mase ułozyc warstwe herbatników na ciasta posmarowac masa kajmakowa na to znów warstwa herbatników i na wierz ubuic smietane badz zostawic troszke masy ze srodka:)

Porady

Zamiast biszkoptu mozna ułozyc herbatniki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować