Ciasto afrodyta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić biszkopt: białka ubić, stopniowo dodać cukier i żółtka. Na końcu delikatnie wmieszać mąki i proszek do pieczenia. Wyłożyć na blaszkę (36x24cm). Piec 30-40 minut w 180 st.C. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty.
2.Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Ser utrzeć z cukrem kryształem, dodać połowę tężącej galaretki. Śmietanę 30% ubić ze śnieżką, dodać cukier puder i na końcu pozostałą tężącą galaretkę. Ubitą pianę połączyć delikatnie z serem.
3.Kokos: Wszystkie składniki rozgrzać na patelni, zrumienić cały czas mieszając, by kokos się nie przypalił.
4.Przełożenie ciasta (od dołu):
biszkopt
3/4 masy serowej
biszkopt
pozostała masa serowa
jasny dżem
kokos
Komentarze