1.Puszkę z masą krówkową włożyć do garnka z wodą tak, by cała była przykryta i gotować ok. 10 min.
2.2,5 szklanki mleka zagotować z masłem i cukrem. Pozostałe mleko rozrobić z cukrem waniliowym i mąką. Powstałą zawiesinę wlać do mleka i gotować, aż budyń zgęstnieje.
3.Na suchą blachę wyłożyć warstwę herbatników. Rozsmarować ciepły karmel i przykryć herbatnikami. Wylać gorący budyń i ponownie ułożyć ciastka. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać kakao.
4.Ciasto można dowolnie urozmaicać: można użyć puszkę masy w innym smaku np. kokosową, warstwę herbatników można zastąpić biszkoptami a wierzch udekorować polewą np. czekoladową lub musem owocowym.
Komentarze