Zapiekane parówki.

0 (0 ocen)

Moje dzieciaki za nimi przepadają, dlatego w mig znikają z talerzy.

Składniki:

  • Składniki:
    • 40 dag parówek
    • 40 dag grubego makaronu
    • Cukinia
    • Czerwona cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 łyżki masła
    • Słodka papryka w proszku
    • 1,5 szklanki keczupu
    • 1 łyżka oliwy
    • Mielony kolorowy pieprz
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane parówki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    • Makaron wrzuć na posolony wrzątek z dodatkiem oliwy, zamieszaj. Gotuj na małym płomieniu około 5-7 minut. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą i osącz.
    • Parówki potnij na równe kawałki, końce ponacinaj na krzyż.
    • Cukinię oczyść, razem ze skórką pokrój w kosteczkę.
    • Obrana cebulę potnij w plasterki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
    • Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dodaj cukinię, smaż razem jeszcze 5 minut. Zdejmij z ognia. Podsmażone warzywa połącz z keczupem. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką papryką.
    • Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym masłem. Sos wymieszaj z makaronem, przełóż do naczynia. Na wierzchu ułóż kawałki parówek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i zapiekaj około 20 minut. Od razu podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować