Tort na zimno z galaretką i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód tortownicy(średnica 25 cm) wykładamy ciasno biszkoptami.2 czerwone galaretki i 2 żółte rozpuszczamy osobno ,każdą w 1 szkl. gorącej wody,studzimy.2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 3 szkl. gorącej wody,studzimy.Serek homogenizowany dzielimy na pół.Do 1 części serka dajemy tężejącą galaretkę czerwoną, miksujemy-wylewamy na biszkopty.Wkładamy na chwileczkę do lodówki aby lekko stężało.Do 2 części serka dajemy tężejącą galaretkę żółtą ,miksujemy-wylewamy na schłodzoną masę serową.Chwileczkę chłodzimy.Na dobrze stężałą warstwę serków wykładamy dekoracyjnie przygotowane wcześniej owoce.Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę pomarańczową.Wkładamy na kilka godzin.do lodówki.
Porady
Do przygotowania tego deseru używamy owoców jakich lubimy i jakie są dostępne w sezonie.Smak i kolor galaretek też można dowolnie zmieniać wg gustu.Dzieci uwielbiają ten deser !!!
Komentarze