Tort na zimno z galaretką i owocami

4.5 (173 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Wspaniały,smaczny ,szybki deser na zimno!!!

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 duże opakowanie biszkoptów lub gotowy spód biszkoptowy
    2 galaretki czerwone
    2 galaretki żółte
    2 galaretki pomarańczowe
    80 dag serka homogenizowanego(waniliowy)
    1 puszka ananasa
    mandarynki,winogron,wiśnie z kompotu
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Tort na zimno z galaretką i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód tortownicy(średnica 25 cm) wykładamy ciasno biszkoptami.2 czerwone galaretki i 2 żółte rozpuszczamy osobno ,każdą w 1 szkl. gorącej wody,studzimy.2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 3 szkl. gorącej wody,studzimy.Serek homogenizowany dzielimy na pół.Do 1 części serka dajemy tężejącą galaretkę czerwoną, miksujemy-wylewamy na biszkopty.Wkładamy na chwileczkę do lodówki aby lekko stężało.Do 2 części serka dajemy tężejącą galaretkę żółtą ,miksujemy-wylewamy na schłodzoną masę serową.Chwileczkę chłodzimy.Na dobrze stężałą warstwę serków wykładamy dekoracyjnie przygotowane wcześniej owoce.Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę pomarańczową.Wkładamy na kilka godzin.do lodówki.

Porady

Do przygotowania tego deseru używamy owoców jakich lubimy i jakie są dostępne w sezonie.Smak i kolor galaretek też można dowolnie zmieniać wg gustu.Dzieci uwielbiają ten deser !!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Owoce Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować