Szybki deserek galaretkowy z pianką i kumkwatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy w kostkę. Układamy na dnie pojemniczków do deserków lub w pucharkach.
2.Galaretkę egzotyczną przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ja użyłam szybko - stygnącej * jest jeszcze ciepła, a już ma sztywną konsystencję.
Zalewamy owoce galaretką. Odstawiamy do stężenia.
3.Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 1/2 szkl wrzątku. Studzimy. Ubijamy śmietankę na sztywno, dodając tężejącą galaretkę.
4.Wykładamy piankę na galaretkę z mandarynkami. Dekorujemy pokrojonymi owocami kumkwatu. Przed użyciem myjemy je w gorącej wodzie, gdyż można je jeść wraz ze skórką. Smacznego!
Komentarze