Surówka z pora, marchewki i jabłka

5 (185 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta, szybka, ale przede wszystkim smaczna surówka to najlepszy dodatek do naszego obiadu. Dzisiaj zapraszam na połączenie pora, marchewki i jabłka. Surówka idealna na jesień - tania i pełna witamin. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Jest także doskonałym dodatkiem do kanapek, urozmaicającym smak wędlin i serów. Smacznie polecam :)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 mały por
    - 1 marchewka
    - 1 jabłko
    - 1 łyżka octu jabłkowego
    - 2 - 3 łyżki majonezu
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pora, marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por kroimy w pół-krążki, a marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do warzyw dodajemy majonez i ocet jabłkowy oraz doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki dla właściwego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować