Ta sałatka jest zawsze na moim stole podczas świąt oraz imprez okolicznościowych. Wszystkim smakuje i szybko znika.Jest szybka i prosta w wykonaniu.
20 min
Składniki:
20 dag szynki konserwowej
mały słoik pieczarek marynowanych
6-7 ogórków konserwowych
2 pory
kukurydza konserwowa
5 jajek na ugotowanych na twardo
pieprz, sól
majonez
szczypiorek
Sałatka porowa z marynowanymi pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę, pieczarki marynowane, ogórki pokroić w kosteczkę, białą częśc pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem, dodać go do misy z sałatką. Kukurydze odcedzić i wsypać do sałatki.Jaja zetrzeć na tarle o grubych oczkach.
2.Dodać majonez wg uznania, doprawić solą i pieprzem, dodać dowolną ilość posiekanego szczypiorku, wymieszać.
Komentarze