Sałatka z pieczarkami marynowanymi

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Jedna z najlepszych jakie jadłam. Przepyszna, prosta w wykonaniu a przy tym z łatwo dostępnych i bardzo tanich składników. Polecam.

  • 45 min

Składniki:


  • 2 woreczki ryżu
    2 słoiczki marynowanych pieczarek (2 razy po 290 g)
    puszka kukurydzy konserwowej
    długi ogórek szklarniowy
    2 pęczki koperku
    sos

    3 łyżki majonezu
    3 łyżki musztardy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczarkami marynowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Składniki sosu dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wszystkie sypkie składniki wkładamy do jednego naczynia. Dokładamy sos. Dokładnie mieszamy. Jeśli trzeba to jeszcze doprawiamy. Schładzamy w lodówce.

Porady

Uwaga: Jeśli chcesz mieć bardziej dietetyczną wersję sałatki, zamień majonez na jogurt naturalny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kukurydza Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować