Sałatka meksykańska

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Szybka sałatka meksykańska jest pyszna, idealnie nadaje się na wizytę niezapowiedzianych gości, przekąskę do pracy czy fajną kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 3-4 porcje:
    3 ogórki konserwowe,
    szczypta czosnku suszonego,
    szczypta ostrej papryki lub chilli,
    puszka mieszanki meksykańskiej (jeżeli chcemy zrobić sałatkę w większej ilości to używamy puszki czerwonej fasoli, kukurydzy oraz mieszanki groszek-marchewka oczywiście wtedy resztę składników podwajamy)
    pół czerwonej papryki,
    pół średniej czerwonej cebuli,
    sól,
    pieprz,
    majonez.
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Warzywa z puszki odsączamy, Ogórki i paprykę kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Dodajemy odsączone warzywa, przyprawiamy i mieszamy z majonezem.Odstawiamy do lodówki na ok.30 minut.

Porady

Sałatkę można przygotować także dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować