pizza hotdogowa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

ten przepis powstał w wyniku kompromisu dla 2 opcji domowego fastfoodu, czyli połaczenia hotdoga z pizzą - zrozumieją wszyscy którzy mają chęć na obie rzeczy, a czas na zrobienie tylko jednej ( i niestety tylko jeden żołądek)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 kiszone ogórki
    paczka parówek (takich mięsnych)
    czerwona cebula
    czerwona papryka
    ser chedar - ok 200g
    domowy ketchup - 3 łyżki
    0,5 kg mąki durum do pizzy
    paczka drożdży w proszku - 10g
    łyżeczka miodu
    ciepła woda - 350 ml
    oliwa - łyżeczka
    zioła
    sól - łyżeczka
    koperek
    musztarda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pizza

Pizza hotdogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę wymieszać z solą, drożdzami, dodać miód, oliwę i ciepłą wodę - wyrobić w robocie kuchennym, przykryć ściereczką do wyrośnięcia
  • 2. blachę wykładam pergaminem i posypuję odrobiną kaszki kukurydzianej, wyrośniętej ciasto rozciągam ( ręce mam lekko natłuszczone oliwą), przykrywam znowu do wyrośnięcia
  • 3. zioła mieszam z domowym keczupem, rozsmarowuję na cieście, obfice posypuję chedarem, układam pokrojone parówki, ogórka, cebulę, paprykę
  • 4. wkładam do piekarnika rozgrzanego na 220'C przez 10 minut piekę w takiej temperaturze, po tym czasie zmniejszam do 200'C i piekę przez następne 15 minut
  • 5. upieczoną pizzę trzeba podzielić na kawałki, posypać koperkiem lub innymi ziołami i koniecznie polać musztardą :)

Porady

Moja mama za każdym razem jak widzi ten sposób przygotowywania ciasta na pizzę albo drożdżowego, tłumaczy mi zasady wykonania - ale o dziwo ten sposób działa, chyba dzięki działaniu robota

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować