Pieczarki smażone z farszem

4.5 (143 ocen)

  • 50 min

Makaron trochę dziwny dodatek ale pieczarki z nim były bardzo smaczne.

  • 50 min

Składniki:

  • pieczarki 15 dużych szt
    mięso mielone ok 25 dag
    makaron nitki ugotowany ok 1 szkl
    cebula 1/2 szt
    jajka 3 szt
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki smażone z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, wyłamać nóżki. Do mięsa mielonego dodać makaron, drobno pokrojoną cebulę. Wbić małe jajko, doprawić do smaku. Pozostałe jajka wybić i roztrzepać z łyżką mleka albo wody (można dodać przyprawę kuchenną).

    Przygotowanym mięsnym farszem napełniać pieczarki i panierować w jaku i tartej bułce.

    Smażyć na rozgrzanym oleju.

    Do farszu można dodać drobno pokrojone nóżki pieczarek uduszone na maśle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować