Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

4.48 (165 ocen)

  • 35 min

Przepyszne naleśniki z rodzaju tych niesłodkich. Szpinak w takim połączeniu zasmakuje nawet tym, który za nim nie przepadają:)

  • 35 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    mąka - 5 łyżek
    jajko - 1 sztuka
    woda - 0.5 szklanki
    sól - 1 szczypta
    olej - 1 łyżka

    Farsz:
    szpinak mrożony - 0.5 opakowania
    ser feta - 10 dkg
    jajko - 1 sztuka
    masło - 2 łyżki
    czosnek - 5 ząbków
    sól, pieprz - 1 szczypta

Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Przekąski

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodajemy wodę, jajko, olej i sól, ubijamy na jednolitą masę. Smażymy cienkie placki naleśnikowe.
  • 2. Czosnek drobno siekamy lub przepuszczamy przez praskę , szpinak rozmrażamy i odsączamy.
  • 3. Czosnek wraz z odsączonym szpinakiem dusimy kilka minut na maśle.
  • 4. Do masy dodajemy jajko, rozdrobnioną fetę oraz przyprawy.
  • 5. Farszem smarujemy placki, zwijamy je w ruloniki i układamy w żaroodpornym naczyniu.
  • 6. Polewamy roztopioną łyżką masła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować