Mleko w proszku ma jedyny niepowtarzalny smak. Zazwyczaj kojarzy się z czekoladowymi masami do ciast i wafli, ja proponuje krem w wersji solo, krem sam w sobie i w dodatku... owocowy. mniam!
Dla 4 osób
Składniki:
1 szkl. mleka w proszku
0,5 kostki margaryny
0,5 szkl. cukru (ewentualnie cukru pudru)
pół laski wanilii
starta skórka cytrynowa
sok z cytryny
3 łyżki wody
Lekki krem cytrynowy z mleka w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę rozpuścić z wodą, dodać cukier, następnie laskę wanilii, i sok z cytryny. Wszystko rozpuścić, na koniec dodać startą skórkę z jednej cytryny i przesiane mleko w proszku, zdjąć z gazu, mieszać energicznie, by nie powstały grudki. Lekko ostudzić i... można jeść, im dłużej studzimy tym gęstszy robi się krem.
Komentarze