Lekki krem cytrynowy z mleka w proszku

4.51 (167 ocen)

  • Dla 4 osób

Mleko w proszku ma jedyny niepowtarzalny smak. Zazwyczaj kojarzy się z czekoladowymi masami do ciast i wafli, ja proponuje krem w wersji solo, krem sam w sobie i w dodatku... owocowy. mniam!

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szkl. mleka w proszku
    0,5 kostki margaryny
    0,5 szkl. cukru (ewentualnie cukru pudru)
    pół laski wanilii
    starta skórka cytrynowa
    sok z cytryny
    3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.51 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Lekki krem cytrynowy z mleka w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem cytrynowy z mleka w proszku 1. Margarynę rozpuścić z wodą, dodać cukier, następnie laskę wanilii, i sok z cytryny. Wszystko rozpuścić, na koniec dodać startą skórkę z jednej cytryny i przesiane mleko w proszku, zdjąć z gazu, mieszać energicznie, by nie powstały grudki. Lekko ostudzić i... można jeść, im dłużej studzimy tym gęstszy robi się krem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Owoce Cytryna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować