Faszerowane jajeczka

4.5 (197 ocen)

  • 40 min

Tak przygotowane jajeczka to smakowita i łatwa przystawka na Wielkanocnym stole i nie tylko! :)

  • 40 min

Składniki:

  • 10 jajek
    1 konserwa turystyczna
    pęczek szczypiorku
    mały słoiczek majonezu
    sól
    pieprz
    łyżeczka mielonej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Faszerowane jajeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka myjemy, gotujemy na twardo, studzimy. Obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na pół. Żółtka wyjmujemy i drobno je siekamy.
  • 2. 2. Do posiekanych żółtek dodajemy drobno pokrojoną konserwę i szczypiorek (trochę zostawiamy do dekoracji). Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy 3-4 łyżki majonezu. Całość mieszamy i tym farszem napełniamy połówki białek.
  • 3. 3. Szpryce napełniamy resztą majonezu i ozdabiamy jajeczka. Posypujemy odrobiną mielonej papryki i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować