Cukiniowe krążki z twarogiem i sosem czosnkowym

5 (184 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, aromatyczna, chrupiąca przekąska - idealnie smakuje z sosem czosnkowym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    sól
    pieprz
    2 jajka
    mąka do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    100 g twarogu
    2 ząbki czosnku
    szczypiorek
    sos czosnkowy
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Cukiniowe krążki z twarogiem i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, kroimy w krążki. Oprószamy solą i zostawiamy na 10 min. Osuszamy papierowym ręcznikiem z nadmiaru wody.
  • 2. Twaróg łączymy z przeiśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy krążki i składamy po 2.
  • 3. Obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na głebokim oleju z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku.
  • 4. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z ulubionym sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować