buraczki z cebulką do obiadu

5 (143 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Podaję je na zimno, do różnych mięsnych potraw, mocno wyczuwalny smak i zapach podsmażonej cebulki, nadaje buraczkom przepysznego charakteru :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • około 0,5 kg ugotowanych do miękkości buraków ( w łupinkach)
    2 małe cebule + 1 łyżka masła do podsmażenia
    sok z cytryny
    cukier do smaku
    czarny pieprz
    1 jabłko winne (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki z cebulką do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki schładzamy, obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulkę drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać do buraczków, jeśli ktoś lubi, może dodać również jabłko (winne) starte na dużych oczkach, całość wymieszać, doprawić sokiem z cytryny, odrobiną cukru i czarnym pieprzem, wstawić do lodówki na minimum godzinę, żeby składniki się "przegryzły".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować