Buraczki tarte na zimę ( do słoika )

4.89 (217 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Świetny dodatek do obiadu

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 5 kg buraków, ( najlepiej niedużych )
    1/2 szklanki cukru,
    1/2 szklanki octu,
    1 łyżka soli .
Wystaw ocenę:

4.89 (217 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki tarte na zimę ( do słoika ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki oczyść. Włóż do dużego garnka i zalej wodą. Gotuj do miękkości. Ostudź. Buraczki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Całość przełóż do miski. Wlej ocet i wsyp cukier i ocet. Dokładnie wymieszaj. Słoiki i nakrętki dokładnie umyj i wyparz. Burki przełóż do słoików. Mocno zakręć. Pasteryzuj 20 minut od chwili zagotowania wody. Wyjmij gorące słoiki z wody i ułóż do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz przepis na: buraczki z papryką

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować