Naleśniki zapiekane z serem i szynką

4.45 (174 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Naleśniki to jedno z moich ulubionych dań. Lubię na słodko i na wytrawnie. Naleśniki z serem i szynką a wszystko zapieczone pod serową kołderką.
Podałam polane ketchupem. Były bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    szczypta soli
    2 łyżki oleju
    1,5 szklanki mleka
    1 szklanka wody gazowanej

    Farsz:
    200 g żółtego sera
    200 g szynki

    Dodatkowo
    3 plasterki sera do zapiekania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (174 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Szynki Ser

Naleśniki zapiekane z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto
    Mąkę , jajka, olej, sól, mleko wymieszać i powoli wlewać wodę gazowaną ubijając mikserem lub trzepaczką.
    Ciasto odstawić w chłodne miejsce na 15 minut, aby "odpoczęło".
    Patelnię rozgrzać z bardzo małą ilością oleju i smażyć cienkie naleśniki.
    Na każdy naleśnik ułożyć dwa plasterki szynki, a na nią plastry sera. Zwinąć wraz z naleśnikiem w rulon i układać w naczyniu do zapiekania.
    Na wierzch ułożyć plastry sera i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować