Kilkukrotnie przygotowywałam nietuzinkowe dania we frytkownicy beztłuszczowej i okazywały się hitem. Była to między innymi beza z owocami, pyszne krokieciki czy nawet kotlety mielone. Teraz czas przyszedł na uwielbiany sernik baskijski, na który przepis ma swoje korzenie w słonecznej Hiszpanii. Nie wszystkim może przypaść do gustu, gdyż nieco odbiega standardami od polskich wypieków. Jednak warto dać mu szansę, aby zabłysnął niesamowitym smakiem. Przygotowanie sernika baskijskiego w innym sprzęcie niż piekarnik było moim najlepszym pomysłem. Jeżeli i wy chcecie spróbować, możecie kupić swój w Lidlu za niewielkie pieniądze. Sprawdźcie koniecznie.

Frytkownica na gorące powietrze 1500W - wielozadaniowość to klucz tego urządzenia

Frytkownica na gorące powietrze SilverCrest z Lidla ma cyfrowy wyświetlacz, który ułatwia zadanie. Jej moc 1500W pozwala na uzyskanie miękkiego i soczystego wnętrza dania oraz chrupiącej skórki. Sprzęt ma wysuwaną szufladę, która wystarczy na przygotowanie obiadu na 2-3 osoby. To bardzo kompaktowe urządzenie, które zmieści się na blacie kuchennym nawet w kawalerce. To także idealne rozwiązanie dla tych, którzy mieszkają na stancjach czy w akademikach i nie mają dostępu do tradycyjnego piekarnika.

Jak wspominają zadowoleni klienci na stronie Lidl.pl:

Stosunek jakości do ceny jest odpowiedni Całkowicie wystarczający dla 2 osób.

Dzięki frytkownicy na gorące powietrze chrupiące, niskotłuszczowe frytki można przygotować w zaledwie 20 minut. Oznacza to, że kuchnia nie pachnie już godzinami barem z przekąskami.

Świetne urządzenie, jestem zadowolony, jak dotąd żadnych problemów, wydajność cenowa jest odpowiednia, chciałem spróbować czegoś nowego.

Tak, uważam, że stosunek jakości do ceny jest świetny. Póki co robiłam frytki tylko dwa razy. Ale były doskonałe. W ciągu najbliższych dni wypróbuję inne produkty. Uważam, że urządzenie jest świetne. Długo się temu opierałam. Ale teraz jestem szczęśliwa, że go mam.

Jak zrobić najlepszy sernik baskijski w airfryer? Prosty przepis

Sernik baskijski robi furorę nie tylko w restauracjach, ale i na naszym polskim stole. Sekretem tego wypieku jest technika, która pozwala na uzyskanie lekko sprężystej masy, która po przekrojeniu jest kremowa niczym serek kanapkowy. Znajoma doradziła mi, że najlepszy sernik tego rodzaju wychodzi we frytkownicy beztłuszczowej. Sprawdziłam i potwierdzam - ma rozpływające się w ustach wnętrze i bardzo skarmelizowany wierzch. Spróbujcie koniecznie, przepis podaję poniżej:

Składniki:

  • 900 g kremowego serka
  • 300 g cukru
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 małe opakowanie śmietanki 30%
  • 6 jajek

Przygotowanie:

  1. Do białego sera dodajcie cukier.
  2. Miksujcie w robocie kuchennym dodając po 1 jajku.
  3. Następnie wsypcie mąkę i wlejcie śmietankę.
  4. Masa powinna być gładka.
  5. Włóżcie do airfryer na 30 minut i nagrzejcie go do 200 stopni Celsjusza.
  6. Po tym czasie wyjmijcie i studźcie przez godzinę.
  7. Powinien być lekko falujący, a w środku bardzo kremowy.