Aromatyczny, ziołowy sos świetnie sprawdzi się jako dodatek do tortilli, grillowanych ziemniaków, mięsa, ryb czy wędlin. Równie dobrze smakować będzie w lekkich sałatkach.
15 min
Składniki:
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka soku z cytryny
świeżo zmielona morska sól
świeżo zmielony kolorowy pieprz
1 ząbek czosnku
1/2 pęczka bazylii
kilka gałązek oregano
kilka gałązek majeranku
kilka gałązek tymianku
kilka gałązek cząbru
kilka listków mięty
Ziołowy sos jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki wrzucamy do dzbanka i miksujemy blenderem na gładki sos. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Schładzamy w lodówce.
Komentarze