Zielona z fetą i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę myjemy, osączamy
i rwiemy w kawałki. Filety
myjemy, osuszamy i kroimy
w paseczki. Oprószamy
solą i pieprzem.
Smażymy na
rozgrzanym oleju
i studzimy.
2.Kukurydzę osączamy
z zalewy.
Ogórka myjemy
i obieramy. Kroimy
w kostkę. Fetę
również kroimy
w kostkę.
3.Sałatę mieszamy z ogórkiem,
kukurydzą i mięsem.
Polewamy sosem winegret
przygotowanym według przepisu
na opakowaniu.
4.Sałatkę jeszcze raz mieszamy.
Na wierzchu układamy
fetę.
Porady
Sałatka doskonale smakuje z ziemniakami pieczonymi w mundurkach oraz z masłem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Komentarze