ZAPIEKANE KLOPSIKI Z KASZY JAGLANEJ Z MUSEM JABŁKOWYM

0 (0 ocen)

  • 35 min

Kasza jaglana gotowana w mleku z dodatkiem wanilii i cynamonu nie tylko obłędnie pachnie, ale i fantastycznie smakuje.Przyrządzone z niej klopsiki zapieczone pod prażonymi jabłkami są fantastycznym pomysłem na słodki obiad albo podwieczorek.Nie tylko dzieci z przyjemnością zjedzą taką zapiekankę

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( ok. 6 szt )

    * kasza jaglana – 1 szkl

    * mleko – 500 ml

    * wanilia – 1 laska

    * cynamon – 1 łyżka

    * cukier – 2-3 łyżki

    * jabłka – 3 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zapiekane klopsiki z kaszy jaglanej z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Obrane jabłka drobno kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy odrobiną wody ( możemy odrobinę posłodzić! ) i prażymy do momentu powstania musu.

    Kaszę jaglaną dwukrotnie płuczemy, zalewamy mlekiem, dodajemy ziarenka wanilii, cukier oraz cynamon – na wolnym ogniu gotujemy ok.15-20 minut, studzimy.

    Z przestudzonej formujemy klopsiki, układamy obok siebie w naczyniu di zapiekania i zalewamy musem jabłkowym.

    Wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika na ok. 10 minut.

    Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować