Wiosna na talerzu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, zdrowa, kolorowa. Może być samodzielnym, lekkim daniem, oraz jako dodatek do obiadu lub grilla.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
    3 pomidory
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    6 rzodkiewek
    ogórek
    kiełki rzodkiewki ok. 1 szklanki
    Sos sałatkowy winegret Knorr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosna na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidory i rzodkiewki kroimy w ósemki, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki, a ogórka w półplasterki.
  • 2. Warzywa wkładamy do miski, dodajemy do nich połowę kiełków.
    Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy nim sałatkę. Mieszamy.
    Dodatkowo każdą porcję sałatki dekorujemy pozostałymi kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować