Warzywna tarta

4.5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Mix warzyw znalezionych w lodówce :)

  • 45 min

Składniki:

  • ciasto:
    30 dkg mąki
    15 dkg margaryny Palma z Murzynkiem
    1 jajko
    duża szczypta soli
    3-4 łyżki zimnej wody
    nadzienie:
    20 dkg pieczarek
    2 średnie cebule
    2 papryki
    1 pomidor
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    2 jajka
    100 g gęstej śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Warzywna tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny.
  • 2. Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pieczarki, a kiedy odparuje sok, pokrojoną w kosteczkę paprykę. Podsmażyć kilka minut. Dodać odsączoną fasolę. Doprawić dola i pieprzem.
  • Ciasto kruceh na tartę 3. 2/3 schłodzonego ciasta rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę na tartę. Nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w temperaturze 200 stopni.
  • 4. Na podpieczony spód wyłożyć farsz, zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, solą i pieprzem i rozłożyć na tym plasterki pomidora. Pozostałe ciasto rozwałkować i naciąć specjalnym wałkiem. Kratkę rozłożyć na tarcie. Zapiekać około 30 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować