Warzywna tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny.
2.Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pieczarki, a kiedy odparuje sok, pokrojoną w kosteczkę paprykę. Podsmażyć kilka minut. Dodać odsączoną fasolę. Doprawić dola i pieprzem.
3.2/3 schłodzonego ciasta rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę na tartę. Nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w temperaturze 200 stopni.
4.Na podpieczony spód wyłożyć farsz, zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, solą i pieprzem i rozłożyć na tym plasterki pomidora. Pozostałe ciasto rozwałkować i naciąć specjalnym wałkiem. Kratkę rozłożyć na tarcie. Zapiekać około 30 minut. Smacznego :)
Komentarze