Udka w smietanie

4.48 (170 ocen)

  • 60 min

Szybkie danie które zachwyci twoje podniebienie

  • 60 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    1 mały kubek smietany 18%
    1 średnia cebula
    łyżka masla
    łyżka przecieru pomidorowego
    1 łyzka mąki
    Przyprawy:
    kostka rosołowa
    1 łyżka oregano
    1 łyżka papryka slodka
    1 łyżeczka papryka ostra
    2 x liść laurowy
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w smietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Udka dokładnie myjemy i oczyszczamy, cebulę kroimy w pióra.
    Masło roztapiamy w garczku, dodajemy papryke słodką, oregano,paprykę ostrą, sól, pieprz, liść laurowy i 1 łyżkę przecieru pomidorowego-podsmazamy uważając przy tym zeby nie spalić przypraw.
    2, Posiekaną w pióra cebule wrzucamy do garnka z przyprawami, dodajemy udka i kostkę rosolową.Całość zalewamy 1/2 szklanki wody.Dusimy na małym ogniu przez ok 60 minut
    3.Mąkę rozprowadzamy dokładnie w kubku smietany i dodajemy do sosu powstałego podczas duszenia mięsa.

Porady

Udka można podac z ziemniakami pokrojonymi na ćwiartki i z surówka z kapusty pekińskiej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować