Tort dla dzieci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka utrzeć z cukrami, dodać wodę. Białka ubić z solą, delikatni połączyć z żółtkami (najlepiej drewnianą łyżką). Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem i kakao. Piec 30 min w 180 stopniach, a po ostudzeniu, przekroić na 3 blaty.
2.Śmietanę ubić z cukrami i śmietanfixami. Krążki nasączyć kompotem, posmarować dżemem (oprócz wierzchniego blatu). Na pierwszy blat wyłożyć 1/2 wiśni i 1/4 śmietany, położyć drugi blat, znowu wyłożyć 1/2 wiśni i 1/4 śmietany, i wyłożyć trzeci blat.
3.Tort posmarować resztą śmietany, udekorować cukierkami, a boki wyłożyć rurkami przekrojonymi na pół.
Komentarze