Torcik księżniczki martynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Białka ubić na sztywną piane dodać cukier. Gdy cukier się rozpuści dodajemy żółtka następnie dodajemy mąkę z proszkiem i wylewamy do wyłożonej papierem blachy o wymiarach 39/25cm i pieczemy 40-50 min w zależności od piekarnika. Po wystudzeniu dzielimy biszkopt na 4 części
Krem:
Smietane ubijamy z cukrem i śmietan-fixami na sztywno
Przekładamy biszkopt smarujac każda warstwe powidłami lub dżemem malinowym i formujemy odpowiednią forme w tym przypadku zamek
Masa:
Mleko zagotowujemy. Dodajemy kaszkę i masło wszystko dokładnie mieszamy, nastepnie dodajemy cukier i wiórki i 1 łyżeczke różowego barwnika. Zdjąć z ognia i wystudzić lecz zostaiwć lekko ciepłe aby lepiej sie rozprowadzało.
Porady
Masę okrywajaca najlepiej wykładać partiami ona świetnie się łączy ze soba więc nie ma się czym martwić jeśli coś nam sie będzie kruszyło.
Do dekoracji użyłam pisaków lukrowych i wafli andrutów oraz na wieże wafle do lodów
Komentarze