Tagliatelle z pesto i cukinią

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tagliatelle domowej roboty z pysznym pesto. Grillowana cukinia dopełnia smak dania.

  • 60 min

Składniki:

  • TAGLIATELLE:
    250 g mąki
    3 jaja
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka soli

    2 małe cukienie
    kilka łyżek pesto kupnego bądź samodzielne robionego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto Tagliatelle

Tagliatelle z pesto i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tagliatell 1. TAGLIATELLE:
    mąkę przesiej, dodaj jajka, oliwę i sól. Zagnieć elastyczne i jednolite ciasto. Odstaw na 15 minut by odpoczęło. Po tym czasie ciasto podziel na 4 kawałki, posyp je mąką, rozwałkuj cienko, po czym potnij na długie paski o szerokości ok 0,5 cm. Ułatwisz sobie sprawę używając maszynki do makaronu. Gotowe tagiatelle obsyp mąką by się nie posklejały po czym gotuj w osolonej wodzie ok 5 minut
  • cukinia 2. Cukienie wymyj dokładnie a następnie pokrój na cienkie plasterki. Każdy obsmaż na patelni grillowej.
  • 3. Ugotowane i odcedzone z wody tagliatelle połącz z kilkoma łyżkami pesto, dodaj połowę zgrillowanej cukini. Wymieszaj.
  • tagliatell 4. Resztę cukini zwiń w różyczki i ułóż na wierzch.

Porady

Danie będzie szybsze jeśli zamiast domowego tagliatelle użyjesz kupnego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować