3.Do ubitej kremówki dodajemy po 1 serku mascarpone i mieszamy łyżką, do uzyskania w miarę jednolitej masy.
4.Owoce kroimy w cienkie plasterki.
5.Biszkopty maczamy w pierwszej galaretce, układamy na dnie szklanego naczynia. Zalewamy drugą galaretką - biszkopty "wciągną" galaretkę, a my uzyskamy ciekawy spód.
6.Smarujemy cienko warstwę biszkoptów masą i układamy na niej plasterki owoców. Wykładamy 1/2 masy.
7.Układamy kolejną warstwę biszkoptów, maczanych w naszej trzeciej galaretce. Ponownie smarujemy je cienko masą, układamy owoce i przykrywamy pozostałą częścią masy.
8.Dekorujemy wierzch wg uznania i odstawiamy ciasto do schłodzenia. Smacznego!
Porady
Można użyć dowolnych owoców, warto zwrócić uwagę na sezonowe - maliny, truskawki
Komentarze