Szybki sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Ciasto które robi się szybko i nie wymaga zbyt wielu produktów. Jest delikatne w sam raz na lekki jesienny deser..

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 opakowanie sernika na zimno
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    6 jajek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    1 galaretka wiśniowa
    1/3 jogurtu naturalnego
    Garść czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Szybki sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku pieczemy biszkopt . Białka oddzielony od żółtej i ubijamy je że szczyptæ soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier i nadal ubijamy. Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach około 40 minut. W tym czasie robimy galaretkę.Gdy placek się wystudzi kroimy na die części. Sernik na zimno wsypujemy do 500 ml mleka i ubijamy. Wykładany na jednæ warstwę placka i przykładami drugim.
    Gdy galaretka odrobinę stężenie mlendujemy jogurt z poirzeczkæ i dokładnie mieszany z galaretką. Wykładamy ją na wierzch ciasta i wkładamy do lodówki aż stężenie.

Porady

Aby biszkopt nam nie opadł po wyjęciu z piekarnika rzucay go z wysokości około 0,5 metra i gotowe. Zawsze tak robię i działa. Biszkopt dostaje wstrząsu i już nie opadnie. Proszę tylko nie stosować przy kruchym cieście :-) .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować