SURÓWKA Z SELERA

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomysł na tę surówkę zrodził się z chęci połączenia zdrowych składników w jednym daniu, które najbardziej lubię.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży seler
    2 średnie kwaśne jabłka
    1 cytryna
    łyżka siekanych migdałów
    łyżka siemienia lnianego
    łyżka pestek słonecznika
    łyżka pestek dyni
    łyżeczka suszonych owoców aronii ( dla odmiany może być to żurawina suszona lub rodzynki)
    łyżeczka płaska chrzanu
    po płaskiej łyżce majonezu i jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Pesto

Surówka z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler zetrzeć na małych oczkach. Jabłka również
  • 2. Zmieszać ze sobą seler i jabłka, dodać wyciśnięty sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Następnie dodać pozostałe składniki, bardzo dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce co najmniej godzinę, by się przegryzło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Pestki Seler Siemię lniane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować