Surówka z kapusty pekińskiej

5 (1 ocen)

  • 10 min

Jak zrobić smaczną, tanią i szybką surówkę do obiadu? Spytałam kiedyś mamę i oto przepis. Moja rodzina ją uwielbia a jej zrobienie zajmuje mi tylko parę chwil.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    1 surowa marchew
    1 jabłko (obrane ze skórki)
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka musztardy (najlepiej stołowej)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską kroimy w paseczki. Następnie na grubych oczkach trzemy marchewkę i jabłko. Mieszamy i dodajemy po łyżce majonez, śmietanę i musztardę. Wszystko razem dokładnie mieszamy i surówka do obiadu gotowa.

Porady

Surówkę najlepiej jest zrobić zaraz przed podaniem, wtedy jest najsmaczniejsza i jabłko nie ściemnieje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować