Surówka z kapusty pekińskiej

5 (145 ocen)

  • 10 min

Sezon na świeże warzywa zaczęty więc zapraszam na pyszną surówkę.

  • 10 min

Składniki:

  • - połowa małej kapusty pekińskiej
    - 1 ogórek kiszony
    - 1 cebula
    - sól

    Sos:

    - 2 łyżki oleju
    - 1 łyżeczka musztardy
    - 1 łyżeczka soku z cytryny
    - pół łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, wysuszyć i poszatkować. Cebulę i ogórka obrać i pokroić w małą kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski.

    Sos:

    Olej łączymy z musztardą, sokiem z cytryny, cukrem i dokładnie mieszamy.

    Polewamy surówkę i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować