Surówka z czerwonej kapusty.

5 (176 ocen)

  • 60 min

Taką sałatkę możemy podać jako dodatek do drugiego dania,lub jako samodzielną przekąskę.

  • 60 min

Składniki:

  • pół główki dużej czerwonej kapusty lub 1 mała
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 jabłko
    sól i pieprz do smaku
    kilka kropli soku z cytryny (według uznania )
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Przekąski

Surówka z czerwonej kapusty. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości.Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Gotowa surówka. 3. Wystudzoną kapustę mieszamy z jabłkiem,majonezem,jogurtem.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i sokiem z cytryny.

Porady

Zostawiamy na chwilę,żeby składniki się przegryzły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Kapusta Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować