Sorbet arbuzowy

4.5 (197 ocen)

  • 6 godz. 40 min

Sorbetowego szaleństwa ciąg dalszy :) Dziś padła kolej na arbuza. Sorbet ten idealnie orzeźwia podczas upałów. Sorbet można przygotować bez maszynki do lodów. Zachęcam do zrobienia własnego sorbetu. Gwarantuję, że nikt się nie rozczaruje :) !

  • 6 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg arbuza (zważonego ze skórką)
    sok z 1 limonki
    1/4 szklanki cukru
    1/4 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Sorbety

Sorbet arbuzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrób syrop: W rondelku podgrzej wodę z cukrem. Od momentu gdy zacznie bulgotać - gotuj jeszcze 3 - 4 minuty. Odstaw z ognia, ostudź.
    Arbuza obierz ze skórki, usuń pestki, pokrój na kawałki. Przełóż do miski, zblenduj. Do arbuza dodaj syrop i sok z limonki. Wymieszaj.
    Przelej do pojemnika i wstaw do zamrażarki na całą noc.
    Sorbet wyjmij z zamrażarki na 10 - 15 minut przed podaniem, następnie go zblenduj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować