Smardze w omlecie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przypadkiem znalazłam SMARDZA jednego ale dość okazałych rozmiarów.Musiałam go szybciutko spożytkować ponieważ był to już dorosły osobnik i nie mogłam go przechowywać.Powstał więc pyszny omlet ze smardzem :)

  • 15 min

Składniki:

  • smardze ok 150 g
    pół cebuli
    pół pomidora
    sól
    pieprz
    szczypta oregano
    4 jajka
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smardze w omlecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smardze w omlecie 1. Smardze przekroić , opłukać i ugotować, ok 15 min. Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
  • Smardze w omlecie 2. Na patelni rozgrzać tłuszcz włożyć cebulę i grzyby oraz pomidor pokrojony w kostkę, smażyć kilka minut aż wszystko zacznie się przyrumieniać. Posypać solą i pieprzem i odrobiną szczypiorku.
    Jajka rozmącić i wlać przykrywając wszystko na patelni. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i smażyć na wolnym ogniu aż jajka się zetną. Zsunąć cały omlet na talerz , udekorować warzywami i posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować