Tosty z patelni zapiekane w omlecie

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tosty zapiekane w omlecie z serem i dodatkami czyli śniadanie lub kolacja z bajerem. Przepyszne sycące śniadanie które robi się w kilka chwil z prostych składników które z pewnością zawsze masz w domu.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżka mleka
    2 kromki chleba tostowego
    2 plasterki żółtego sera
    2 plasterki dowolnej wędliny (tutaj wykorzystałam resztki pieczonego kurczaka ) ale mogą być dowolne warzywa lub podsmażone pieczarki
    keczup lub inny ulubiony sos
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Omlet Tosty Wędliny Śniadanie

Tosty z patelni zapiekane w omlecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miseczki dodać mleko i szczyptę soli dokładnie wymieszać aż powstanie gładka masa jajeczna.
    Na patelni rozgrzać masło lub odrobinę oliwy wlać masę jajeczną rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni patelni.
    Smażyć aż omlet się zetnie i lekko przypiecze następnie obrócić na drugą stronę. Na połowie omleta ułożyć dwie kromki chleba tostowego, żółty ser i dodatki.
  • Tosty z patelni zapiekane w omlecie 2. Przykryć drugą połową omleta lekko docisnąć za pomocą łopatki zmniejszyć płomień i smażyć około 1 minutę. Następnie znów złożyć jeden na drugi. W ten sposób powstanie piętrowa kanapka.
  • 3. Tak przygotowane tosty można przekroić na połowę lub nie :) jak kto woli. Podawać z keczupem lub innym ulubionym dipem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Wędlina Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować