Komosa ryżowa to bogactwo witamin, białka. Dodatek jej w sałatce wzbogaca ją smakowo i pod względem wartościowym.Melon przełamuje wytrawny smak sałatki.Do sałatki dodałam grillowanego indyka, który pozostał mi z obiadu.
Sałatka z rukolą i komosą ryżową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Komosę płuczemy zimną wodą i gotujemy w osolonej wodzie (1:2).Studzimy.
Rukolę płuczemy, osuszamy i układamy na talerzy. Pomidory, paprykę i fileta kroimy w mniejsze kawałki. Z plastrów ogórka i melona możemy wyciąć foremką jakiś kształt( u mnie gwiazdka).Możną też pokroić w kostkę.Ostudzoną komosę układamy miejscowo na talerzu.
Słonecznik prażymy, posypujemy sałatkę.
Składniki na dresing ze sobą łączymy i polewamy sałatkę. Podajemy od razu.
Komentarze