Wyjeżdżając od rodziców do domu w Anglii, zawsze zabieram trochę polskich produktów. Gdy zatęsknię, robię coś swojskiego.
Składniki:
● 30 dag kabanosów drobiowych
● 20 dag papryki konserwowej
● 1/4 puszki kukurydzy
● 20 dag żółtego sera, np. czedar
● 150 ml majonezu
● słodka lub ostra mielona papryka
● kilka piórek szczypiorku
Sałatka z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kabanosy kroimy w małe kawałki.
Szczypiorek myjemy,
osuszamy i siekamy. Ser ścieramy
na tarce o dużych oczkach.
2.Jajka gotujemy na twardo.
Studzimy i obieramy. Razem
z papryką kroimy w małą kostkę.
Dodajemy szczypiorek, kabanosy
i kukurydzę. Mieszamy
z majonezem. Doprawiamy solą,
pieprzem i papryką.
Komentarze