Sałatka warstwowa "gyros" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki układamy warstwowo:
- gorący kurczak w przyprawie z całym olejem z patelni
- ketchup - najlepiej z tuby lejemy go na cebulę tworząc kratkę
- cebula
- smarujemy majonezem tak aby całość przykryło
- keczup
- odsączona kukurydza
- ogórki
- smarujemy znów majonezem i lejemy keczupem w kratkę
- jajka
- kapusta pekińska
2.Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Jak kawałki kurczaka będą już białe doprawiamy solą i przyprawą do gyrosa. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Gorące mięso przekładamy do szklanej salaterki, w której będziemy podawać sałatkę. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę podobnie jak cebulę i ogórki. Kapustę pekińską drobno siekamy.
Komentarze