Sałatka warstwowa

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moich gości zachwycanie tylko smak tej sałatki, ale i apetyczny wygląd.

Składniki:

  • ● 9 jajek
    ● słoik kiszonych ogórków
    ● 30 dag żółtego sera
    ● cebula
    ● 30 dag wędliny
    ● 3 marchewki
    ● natka pietruszki
    ● marynowana czerwona papryka
    ● por
    ● majonez
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki gotujemy. Cebulę
    i pora kroimy, solimy.
    Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy. Białka, ogórki, ser
    i marchewki ścieramy na tarce
    o dużych oczkach, a żółtka
    – na małych. Wędlinę i paprykę
    kroimy w kostkę.
  • 2. W salaterce układamy warstwy,
    przedzielając cienką
    warstwą majonezu i przypraw:
    białka, ogórki, ser, cebula,
    wędlina, żółtka, marchewka,
    por i papryka. Posypujemy
    posiekaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować