Sałatka jajeczna z tuńczykiem

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

Szybka i smaczna sałatka

  • 30 min

Składniki:

  • • 5 jajek
    • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    • 5 ogórków konserwowych
    • 150 g sera żółtego
    • 8 łyżek majonezu
    • sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić i oddzielić białka od żółtek.
    • Na dno szklanego naczynia zetrzeć białka na grubej tarce, posolić.
    • Na białka wyłożyć odcedzonego tuńczyka.
    • Na tuńczyku rozprowadzić 4 łyżki majonezu.
    • Nastepnie pokroić ogórek konserwowy w kostkę i wysypać jako nastepną warstwę.
    • Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć na ogórka.
    • Resztę majonezu rozłożyć na serze.
    • Na wierzch sałatki zetrzeć na tarce żółtka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować