Sałatka do wszystkiego

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepis od Siostry Zakonnej

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ananas z puszki, bez soku, w plastrach: 0.5 puszki
    - średnia kapusta pekińska: 1 sztuka
    - marchewka starta na tarce: 2 sztuki
    - kardamon do smaku: 1 szczypta
    - curry przyprawa: 1 szczypta
    - sok z cytryny do smaku: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - majonez słoik mały: 1 opakowanie
    - czosnek (drobno posiekane ząbki): 2 ząbki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka do wszystkiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek ok. 1 łyżeczka. Dodajemy przyprawę curry i kardamon zgnieciony uprzednio w możdzierzu. Podpiekamy lekko na patelni tak aby sok trochę odciągnęło.
    Kapustę pekinkę myjemy i szatkujemy. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
    Do miski dajemy po kolei pekinkę, ananas, marchewkę,majonez, całość mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Według uznania- ja przed podaniem majonezu mieszam 1 łyżeczkę soku ze świerzej cytryny z 2 ząbkami czosnku i oliwą z oliwek i mieszam całość i wtedy daję mniej majonezu. Moje dzieci uwielbiają z mięsem i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować