Sałatka do wszystkiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ananasa kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek ok. 1 łyżeczka. Dodajemy przyprawę curry i kardamon zgnieciony uprzednio w możdzierzu. Podpiekamy lekko na patelni tak aby sok trochę odciągnęło.
Kapustę pekinkę myjemy i szatkujemy. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Do miski dajemy po kolei pekinkę, ananas, marchewkę,majonez, całość mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Według uznania- ja przed podaniem majonezu mieszam 1 łyżeczkę soku ze świerzej cytryny z 2 ząbkami czosnku i oliwą z oliwek i mieszam całość i wtedy daję mniej majonezu. Moje dzieci uwielbiają z mięsem i ziemniakami.
Komentarze